ארנונה על מבנים יבילים

מבנים ניידים, הופכים את רעיון הבית הפרטי, להרבה יותר נגיש ואפשרי, במיוחד במציאות הנדל"נית כיום, אשר מקשה על זוגות צעירים, להשיג דירה ולו הקטנה ביותר, בבעלותם, וכמובן שלא בית פרטי, ולכן בשל העלות הנמוכה באופן יחסי של מבנה נייד למגורים, אפשר ברכישתו ליהנות מכל היתרונות של הבית הפרטי ובמחיר ריאלי, כאשר בכל הנוגע לעלות מבנים יבילים ארנונה ושאר הוצאות אחרות, יש לבחון זאת בהתאם לאזור והשטח שבו מוצב המבנה.


לפרטים נוספים צרו קשר

ארנונה על מבנים יבילים למגורים

תשלומי ארנונה לפי אזורים - מחירים


רכמה עולה הארנונה על מבנה יביל? ברוב המקרים אותו דבר כמו על מבנה מגורים רגיל או מחסן (תלוי בשימוש). כל זאת ניתן לבדוק באתרי האינטרנט של המועצות המקומיות הרלוונטיות לחיפוש ולקבל מידע ראשוני כאשר מחיר הארנונה הינו לפי מ"ר.


בדירוג האחרון שנמצא - ארנונה למבנה מגורים יביל:


בירושלים משלמים 66.5 של למ"ר

בערי המרכז מגבעתיים עד קריית אונו, נע מחיר הארנונה מ- 58 עד 53 ₪ למ"ר.

לעומת זאת, באם בודקים את האזור הדרומי יותר, ניתן לראות הבדל משמעותי, במחירי הארנונה, משפרעם ועד קריית שמונה שבה משלמים 29 ₪ למ"ר.

נראה אם כן, כי זוג צעיר שרוצה לשפר את המגורים באמצעות מעבר לאחד מאותם מבנים ניידים חדישים הקיימים כיום, צריך להתייחס למכלול העלויות מבנים יבילים ארונה וזאת בהתאם לשטח המבנה, והאזור שבו בוחרים למקם את המבנה, כדי שסך ההוצאה החודשית תהיה נוחה וסבירה.

כיצד ניתן לאמוד את עלויות הארנונה במבנה יביל?

חשוב, לזכור כי עבור המועצה המקומית, העירייה, אשר גובות את תשלומי הארנונה אין זה משנה אם אתם מתגוררים במבנה נייד, או במבנה קבוע לצורך קביעת עלות תשלומי הארנונה, שכן זו נקבעת באופן עקרוני על פי גודל שטח המגורים וכל רשות יכולה להחליט מהו המחיר שישולם בהתאם לקריטריונים שונים.

כך למשל, ירושלים, נחשבת לאחת הערים היקרות בכל הנוגע לתשלום הארנונה אף יותר מאשר בעיר תל אביב, כאשר ככל שמתרחקים מאזורים אלו, בפריפריה, העלות של תשלומי הארנונה יורדת בהתאם, ולכן כאשר בוחרים להוזיל את הוצאות רכישת בית בכך, שבמקום בניה רגילה, בוחרים במבנה נייד, הרי יש לתת את הדעת גם על האזור בארץ שבו בוחרים להציב את המבנה כדי שגם הארנונה תהיה נמוכה.

לפרטים נוספים צרו קשר.